Dvořák, Brahms, Tsjaikovski

Kamermuziekconcert van het Noord Nederlands Orkest. Hieraan gaat een lekkere lunch vooraf.

In dit kamermuziekconcert van het Noord Nederlands Orkest spelen Justyna Mrozek (viool), Lianne van den Berg (viool), Kristin Stets (altviool), Ulrike Adam (altviool), Isabel Vaz (cello) en Noëlle Weidmann (cello) strijksextetten van Dvorak, Brahms en Tsjaikovski.

Dvořák

Dvořák (1841-1904) wordt met Smetana en Janáček tot de grootste componisten van Bohemen gerekend. Hij was de oudste van 9 kinderen en kreeg viool, piano en orgelles.

Hij studeerde aan de Praagse orgelschool maar kon geen baan krijgen als organist. Hij ging daarom als altviolist in een orkest spelen en bekwaamde zich als autodidact in het componeren, het begin van wat 14 strijkkwartetten zouden worden. Hij raakte bevriend met Brahms wat te herkennen is aan zijn Slavische dansen. Hij onderbrak zijn docentschap aan het Praagsconservatorium om directeur te worden van het conservatorium in New York.

Daar schreef hij zijn beroemd geworden 9e symfonie en zijn strijkkwartet L’American.

Bordje Cultuur is een activiteit van Bibliotheek Hoogeveen i.s.m. De Tamboer

Iedere tweede zondagmiddag van de maand (september 2018  t/m maart 2019, van 13.00 tot 15.00 uur) is er onder het genot van een lunch en een drankje een culturele activiteit .
De Bordjes vinden meestal plaats in Bibliotheek Hoogeveen en die van 14 oktober in De Tamboer.
De activiteit van 14 oktober is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Tamboer.

Prijs, tijd en locatie

€ 18,50 (lunch en NNO, aanvang 13.00 uur)
U kunt zich hier aanmelden
(u kunt ook een "normaal" kaartje bestellen, maar dan kunt u alleen naar het NNO, aanvang 14.00 uur)