In het Tabletcafé geeft een docent nuttige en handige tips om nog meer uit uw tablet te halen. Ook voor vragen en tips rond pc, laptop en smartphone kunt u 1 x per maand op maandag van 14.00-15.30 uur terecht in de bibliotheek. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u die eens uitproberen: er is altijd één aanwezig.

U bent van harte welkom op de volgende data:

15 oktober, 19 november, 17 december, 21 januari, 18 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei.

Datum: 15 okt
Eindtijd: 15.30

Ben jij handig met de computer en vind je het leuk anderen te helpen? Dan zoeken wij jou! Als docent digisterker maak je mensen wegwijs in de digitale wereld.

Bijvoorbeeld bij gebruik van DigiD of websites van de overheid. Ter voorbereiding volg je een training tot gecertificeerd docent.

Meer informatie? bibliothekendrenthe.nl/vrijwilligers

Datum: 28 sept
Begintijd: 08.00
Eindtijd: 17.00

U bent van harte welkom op de volgende data:

24 september, 29 oktober, 26 november, 28 januari, 25 februari, 25 maart en 29 april.

Datum: 29 okt

U bent van harte welkom op de volgende data:

1 oktober, 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april en 6 mei.

Datum: 05 nov

U bent van harte welkom op de volgende data:

8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april en 13 mei.

Datum: 12 nov
Eindtijd: 15.30

Op donderdag 1 november vertellen drie gedreven ondernemers over hun bedrijf, laten je proeven én gaan in gesprek over gezonde, verantwoorde voeding.

Sandra Thomas runt haar praktijk voor Natuurvoeding en massage.

Marc Haan is kok en eigenaar van natuurvoedingswinkel De Ieme.

Eugénie Benda staat mede aan het roer van natuurslagerij De Woeste Grond.

Gespreksleider is Anke Pepping.

De toegang is gratis én je ontvangt een smaakvol geschenkboek.

Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur met fairtrade koffie, aangeboden door Het Hunzehuys.

Datum: 01 nov
Begintijd: 19.00
Eindtijd: 21.30

Computercursus Klik & Tik in bibliotheek Nieuw Buinen

De Basismodule bestaat uit 5 lessen voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het aanzetten van de computer, typen, teksten aanpassen en e-mail versturen.

Klik & Tik is een oefenprogramma dat de cursist in de bibliotheek kan doen. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan de deelnemer zelf gaan oefenen. De cursus kan onder begeleiding van een docent gevolgd worden.

Deze gratis cursus wordt gegeven op woensdag 14, 21, 28 november en 5 en 12 december van 9.30 tot 11.30 uur.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gea Uil tel. 088-0128235 of langsgaan in de bibliotheek.

Datum: 14 nov
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.30

In het kader van de tentoonstelling 'The American Dream' in het Drents Museum, heeft het Drents Archief een tentoonstelling en een film gemaakt onder de noemer De Drentse Droom. Deze zijn in de bibliotheek Borger te zien.

In de fototentoonstelling en de film wordt de ontwikkeling van Drenthe in de laatste anderhalve eeuw verbeeld: de industriële ontwikkeling, het ontstaan van fabrieken, de mechanisatie van de landbouw en ontwikkelingen in het huishouden. Ook is er aandacht voor de negatieve kanten van deze ontwikkeling: de bomenkap, de bom (en de protesten hiertegen) en de bezwaren tegen de jaknikkers.

De expositie is vanaf 5 november tot het eind van november gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van bibliotheek Borger.

De film De Drentse Droom wordt vertoond op zaterdag 17 november, aanvang 14.00 uur in bibliotheek Borger. Provinciaal historicus Michiel Gerding verzorgt hierbij een inleiding. Geïnteresseerden, leden van Stichting Harm Tiesing, leden én niet-leden van de bibliotheek, iedereen is welkom. Bijwonen van de film is gratis, reserveren graag op info@bibliotheekborger.nl – tel 088 1208300.

Datum: 17 nov
Eindtijd: 15.30

Deze cursus start op woensdagmorgen 17 oktober om 9.30 tot 11.30 uur, In een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvang je een werkboek.

Inschrijfformulier.

Cursussen in gemeente Borger-Odoorn

In alle bibliotheken in Borger-Odoorn vindt deze cursus plaats. Voor meer info: 088-0128235 of info@bibliotheekodoorn.nl (of g.uil@biblionetdrenthe.nl )

Datum: 17 okt
Locatie: Borger
Kosten: Gratis

Deze cursus start op woensdagmorgen 9 januari om 9.30 tot 11.30 uur, In een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvang je een werkboek.

Inschrijfformulier.

Cursussen in gemeente Borger-Odoorn