Coronamaatregelen: De bibliotheken zijn tenminste t/m 15 maart gesloten. Afhalen en inleveren van boeken e.d. is wel mogelijk.
Klik hier voor meer informatie.

De bibliotheek is nog t/m 2 maart gesloten, daarom bieden wij de mogelijkheid om tijdens de afhaal- en inlevermomenten een boekenpakketje te lenen:

een pakketje bestaat uit 4 boeken, van het genre Spannend, Romantisch of Literatuur. U kunt ook een pakketje met groot letter boeken lenen.
Zelf mee te nemen: een tas om de boeken in te doen en de bibliotheekpas.

Afhaal- en inleverpunten van 14.00-16.00 uur:

Borger op maandag en donderdag.

Nieuw-Buinen op dinsdag.

Odoorn op woensdag en vrijdag.

Valthermond op maandag.

Wij voorzien u graag van een stapeltje boeken!

Datum: 04 feb
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 16.00
Locatie: Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn, Valthermond

Online masterclass op dinsdag 9 maart om 19:30 uur door Femke Wester

Wat wil je voor je kind? Wat is het allerbelangrijkste?

Dat ze straks als een mooie, sterke veerkrachtige jonge vrouw in het leven staat.

Dat hij weet wie hij is, staat voor zijn keuzes en om anderen denkt.

Als we er even over nadenken, weten we best welke kernwaarden we onze pubers mee willen geven in hun leven. We willen niet dat ze dezelfde duffe fouten maken als wijzelf, ooit. We gunnen ze het allerbeste.

Jammer dan dat deze wijze wensen nogal makkelijk verdwijnen in de alledaagse werkelijkheid met

Wat eten we? – Niet weeer BAH”,
“Jahaaaa STRAKS”,
“Jij begrijpt dat toch niet!”

 en de rollende ogen en slaande deuren.

We hebben als ouder dubbel pech, want waar ze van een leeftijdsgenoot, leraar, coach of trainer best advies aannemen, luisteren sowieso nauwelijks naar de levenswijze raad van hun MOEDER.

Of… is dat zo?

Met advies en wijzende vingertjes hoef je inderdaad niet aan te komen als ouder, maar er zijn echt veel manieren om je pittige puber te bereiken en ze díe steun te geven die ze juist de eigenschappen aan te bieden die jij je kinderen zo gunt ‘als ze later groot zijn.’

Hoe dan?

Tijdens een on-line masterclass ‘Steun je Puber (en heb het zelf ook nog een beetje leuk)’ kijken we naar hoe een puber werkt (qua hormonen, hersenontwikkeling, biologie) en wat zijn of haar basisbehoeftes zijn, neem je je eigen wensen en puberirritaties onder de loep en krijg je een stel praktische tips om het thuis én relaxed te houden én je puber de steun en opvoeding te kunnen bieden die ze (ondanks dat ze het tegendeel beweren) nog zo heel hard nodig hebben.

Doe je mee? Geef je dan op voor de online masterclass op dinsdag 9 maart om 19:30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar één van de volgende mailadressen:

info@bibliotheekborger.nl, info@bibliotheeknieuwbuinen.nl, info@bibliotheekodoorn.nl of info@bibliotheekvalthermond.nl 

Nadat je je aangemeld hebt, ontvang je een mail met een link voor Teams, zodat je de online masterclass bij kan wonen.

Datum: 09 mrt
Begintijd: 19.30
Eindtijd: 21.00
Locatie: Online Teams

Belastingaangifte: de bibliotheek helpt je op weg

Voor 1 mei moet bijna iedereen belastingaangifte doen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom helpt de bibliotheek mensen op weg. De bibliotheek organiseert belastingspreekuren en daar kunnen klanten gebruikmaken van een computer en printer. Iedereen is van harte welkom.

 Belastingspreekuren

De data waarop Belastingspreekuren staan gepland zijn: 8 en 15 april van 18.00–20.30 in bibliotheek Borger, 22 april van 14.00–20.00 in bibliotheek Nieuw Buinen en 13 april van 18.00–20.30 uur in bibliotheek Odoorn. Dit gaat uitsluitend op afspraak en aanmelden hiervoor kan via de bibliotheek, Gea Uil g.uil@biblionetdrenthe.nl  of telefonisch 088-0128000. 

Budgetmaatjes van Welzijnsorganisatie Andes helpen bij het invullen van de belastingaangifte.

Natuurlijk houden we rekening met alle regelgeving op het gebied van corona preventie. Mocht i.v.m. corona maatregelen de spreekuren niet op de genoemde data kunnen plaats vinden, dan komen we met een alternatief.

Gratis cursussen

De belastingaangifte gebeurt tegenwoordig digitaal. De bibliotheek biedt gratis cursussen voor wie dit lastig vindt.

Wie nog (bijna) nooit met een computer gewerkt heeft, kan dit leren bij de basiscursus Klik&Tik. En voor wie graag wil leren hoe je met DigiD werkt, is er de cursus Aan de slag met je DigiD. Voor vragen over het werken met een tablet, e-reader of smartphone kunnen klanten terecht bij het Digitaal café. Voor informatie over de cursussen kunt u contact opnemen met Gea Uil g.uil@biblionetdrenthe.nl  of telefonisch 088-0128000. 

 

Datum: 08 apr
Begintijd: 14.00/18.00
Eindtijd: 20.00/21.30
Locatie: Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn

Deel deze pagina