In de maanden januari en februari 2023 exposeert Sasja Verdoorn uit Erm in de Bibliotheek Sleen. Sasja is geboren in Praag (1944). In haar geboorteland volgde ze ’s avonds lessen in toegepaste grafiek. Sinds 1968 woont ze in Nederland.

Hier volgde ze de avondopleiding grafische vormgeving in Den Haag. Vanaf 1977 woont Sasja in Drenthe en volgde ze verschillende teken- en schildercursussen en workshops. De laatste jaren maakt ze vooral grafisch werk (etsen en droge naald), collages  en krijttekeningen.

Haar werken (etsen en gemengde techniek) zijn te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Westrupstraat. Iedereen is van harte welkom. En de (gratis) koffie/thee staat klaar.

Datum: 04 jan
Begintijd: 14:00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Bibliotheek Sleen
Toegang: gratis

De bibliotheek werkt samen met ROEG! om de natuur in het zonnetje te zetten. Daarom reist de ROEG!-Hoek door de provincie. Van 17 januari tot 13 februari 2023 is Bibliotheek Sleen aan de beurt! 

De ROEG!-Hoek is een ideaal startpunt om de natuur te gaan ontdekken. Zo vind je er speurtochten en de mooiste boeken over de natuur. 

Er is in het kader van ROEG! van alles te doen. Houd deze agenda in de gaten voor de aankomende activiteiten in Sleen!

Datum: 17 jan

Op zondag 29 januari om 11.00 uur speelt  poppentheater Jinky's Mikmak in de bibliotheek Coevorden de voorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Dit is het prentenboek van het jaar 2023, geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte.

De poppentheatervoorstelling is voor kinderen van ca. 2 tot 7 jaar. De toegang is gratis. Graag even opgeven dmv het sturen van een mail naar info@bibliotheekcoevorden.nl onder vermelding van de naam en leeftijd van het kind. 

Datum: 29 jan
Begintijd: 11.00
Eindtijd: 12.00
Locatie: Bibliotheek Coevorden
Toegang: gratis

Op maandag 30 januari om 15.30 uur speelt  poppentheater Jinky's Mikmak in de bibliotheek Sleen de voorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Dit is het prentenboek van het jaar 2023, geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte.

De poppentheatervoorstelling is voor kinderen van ca. 2 tot 7 jaar. De toegang is gratis. Graag even opgeven dmv het sturen van een mail naar info@bibliotheeksleen.nl onder vermelding van de naam en leeftijd van het kind. 

Datum: 30 jan
Begintijd: 15.30
Eindtijd: 16.30
Locatie: Bibliotheek Sleen
Toegang: gratis

Op donderdag 2 februari om 10.30uur speelt  poppentheater Jinky's Mikmak in OBS de Woert de voorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Dit is het prentenboek van het jaar 2023, geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte.

De poppentheatervoorstelling is voor kinderen van ca. 2 tot 7 jaar. De toegang is gratis. Graag even opgeven dmv het sturen van een mail naar info@bibliotheekoosterhesselen.nl onder vermelding van de naam en leeftijd van het kind. 

Datum: 02 feb
Begintijd: 10:30
Eindtijd: 11:30
Locatie: OBS De Woert
Toegang: gratis

Houd jij van sieraden, of juist van techniek? Bij deze activiteit hoef je niet te kiezen!
We gaan namelijk technisch knutselen met een ledlampje en een knoopcelbatterij. Zo maken we een ketting die licht geeft. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, gaan we er ook een geheime boodschap in verstoppen.
Kinderen leren in deze activiteit hoe ze een eenvoudige stroomkring kunnen maken. Ook kunnen ze hun creativiteit kwijt bij het versieren van de ketting.

Is dit iets voor jouw (klein)kind tussen de 8 en 12 jaar? Geef hem of haar meteen op.

Meld je hier gratis aan

Datum: 02 feb
Begintijd: 16:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Coevorden
Toegang: Gratis

Kennis maken met de computer, de tablet of de smartphone?
Het kan in de bibliotheek!

De bibliotheek Schoonoord biedt een gratis cursus Klik & Tik aan.

Leer stap voor stap om te gaan met de computer en internet onder begeleiding van een docent. Je krijgt les in een kleine groep en werkt op je eigen tempo. Daarnaast kun je thuis oefenen met je lesboek en online oefenmateriaal.

De cursus Klik & Tik wordt in 4 lessen gegeven.

Datum: 07 feb
Begintijd: 09.30
Eindtijd: 11:30
Locatie: Schoonoord
Toegang: gratis, vooraf aanmelden

Weet jij hoe je vuur maakt zonder aansteker, of hoe je de weg kunt vinden zonder Google Maps?

Bushcraft-expert René Nauta uit Vledder komt naar de ROEG!-Hoek in Sleen voor een boeiende lezing over buiten leven. Nauta weet als geen ander hoe je op een aangename manier in de natuur kunt zijn. Hij bracht samen met Beke Olbers de rijke encyclopedie Buiten Leven uit, boordevol handige bushcraft-skills. Nauta viert bovendien een jubileum: zijn bedrijf datcursussen en bushcraft-expedities aanbiedt bestaat 25 jaar. 

Op deze avond krijg je een inkijkje in het 'buiten leven': wat zijn de ervaringen van Nauta? Wat zijn de hoogtepunten van het leven midden in de natuur? En wat zijn de belangrijkste vaardigheden uit zijn nieuwe dikke encyclopedie? Kom luisteren naar Nauta's verhaal over een manier van leven waarbij de roep van de wildernis gehoor krijgt. 

Meld je gratis aan

 

Datum: 06 feb
Begintijd: 19:30 uur
Eindtijd: 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Sleen
Toegang: Gratis

Op donderdag 9 februari om 14.30 uur speelt  poppentheater Jinky's Mikmak in de bibliotheek Dalen de voorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Dit is het prentenboek van het jaar 2023, geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte.

De poppentheatervoorstelling is voor kinderen van ca. 2 tot 7 jaar. De toegang is gratis. Graag even opgeven dmv het sturen van een mail naar info@bibliotheekdalen.nl onder vermelding van de naam en leeftijd van het kind. 

Datum: 09 feb
Begintijd: 14:30
Eindtijd: 15:30
Locatie: bibliotheek Dalen
Toegang: gratis

Op vrijdag 10 februari om 15.00 uur speelt  poppentheater Jinky's Mikmak in de bibliotheek Aalden de voorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Dit is het prentenboek van het jaar 2023, geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte.

De poppentheatervoorstelling is voor kinderen van ca. 2 tot 7 jaar. De toegang is gratis. Graag even opgeven dmv het sturen van een mail naar info@bibliotheekaalden.nl onder vermelding van de naam en leeftijd van het kind. 

Datum: 10 feb
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Aalden
Toegang: gratis

Zie jij 's avonds ook wel eens vleermuizen rondfladderen? Vleermuizen zijn snel en weten zich goed te verstoppen, maar op 10 februari krijg je de kans om ze van dichtbij te bekijken.

Vleermuizenkenner Jan Nicolai komt naar de ROEG!-Hoek in Bibliotheek Sleen voor een lezing, speciaal voor kinderen (6-12 jaar). Je komt alles te weten over vleermuizen: wat ze eten, waar ze slapen, en hoe ze vliegen. Wist je dat vleermuizen een heel bijzonder geluid maken? Dat krijg je ook te horen!  

Meld je gratis aan

Datum: 10 feb
Begintijd: 15:30 uur
Eindtijd: 16:30 uur
Locatie: Bibliotheek Sleen
Toegang: Gratis

Digitaal spreekuur in de bibliotheek

Elke dinsdagmiddag is er van 14:00 tot 16:00 uur een digitaal spreekuur in de bibliotheek Coevorden.

Je kunt er je vragen stellen over je smartphone, iPad, Android tablet, of computer.

  • Het installeren en gebruiken van apps op een telefoon of tablet
  • Downloaden van e-books

Neem vooral je eigen iPad, tablet, e-reader of smartphone mee!

Begintijd: 14:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Coevorden
Toegang: inloop

Heb je problemen met je laptop of heb je een vraag over je tablet of smartphone? Kom dan naar het spreekuur digitale media in de bibliotheek Sleen.

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 14.00 - 16.00 uur is in de bibliotheek Sleen spreekuur voor alle vragen op het gebied van digitale media.
Wim Jansen en Jan Bartelds beantwoorden jouw vragen en lossen digitale problemen op.

Van vragen over het lenen van e-books, Pressreader ... tot hoe zet ik een app op mijn telefoon.

Let op:
Neem als het kan je tablet, iPad, smartphone, laptop of e-reader mee, zodat we je op jouw eigen apparaat op weg kunnen helpen. 

Van harte welkom.

Begintijd: 14:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Sleen
Toegang: gratis

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van een brief, het invullen van een formulier

Elke woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur is er een spreekuur invulhulp voor het helpen met invullen en aanvragen van verschillende formulieren en diensten.

Begintijd: 10:00
Eindtijd: 12.00
Locatie: bibliotheek Coevorden

Elke donderdag van 09.30 tot 11.30 uur is er een medewerker van het Leerwerkloket Arbeidsmarktregio Drenthe aanwezig in de bibliotheek in Coevorden op de 1e etage. Iedereen kan hier (gratis) terecht met vragen over o.a. loopbaanadvies, studieadvies, leren en werken, financiële regelingen. 

Begintijd: 09.30 uur
Eindtijd: 11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Coevorden, 1e verdieping
Toegang: gratis

Deel deze pagina