Op deze pagina houden we je op de hoogte over hoe de bibliotheek omgaat met het coronavirus. De bibliotheken volgen daarin de landelijke lijn van het kabinet.

De hieronder genoemde maatregelen gelden voor de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Zie voor de maatregelen van de bibliotheken in de gemeenten Assen, Emmen en Hoogeveen de betreffende website.

De bibliotheken zijn weer bijna als vanouds geopend voor bezoekers. Wel moeten we ons houden aan een aantal maatregelen. Op deze pagina vind je meer informatie over je bibliotheekbezoek.

Tot 20 september alleen activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zullen tot 20 september 2021 in de bibliotheken alleen activiteiten plaatsvinden voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit zijn o.a. de activiteiten in het kader van BoekStart en de BiebFabriek.

Alle andere geplande activiteiten (cursussen, lezingen, trainingen etc.) zijn opgeschort tot in ieder geval 20 september. De online activiteiten gaan wel door. Kijk in de agenda op de website van je bibliotheek om te zien welke activiteiten nog wel plaatsvinden.

Uitzondering voor activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven

De activiteiten die zijn gepland in het kader van de Week van Lezen en Schrijven (6 t/m 12 september) gaan wél door, zoals de workshops Kijkgedichten maken, de wedstrijd Stapelgedicht maken en de lezingen van Özcan Akyol (Eus) in Peize en Rolde.

Mondkapjes en registratie niet meer nodig bij zoeken en lenen

Je bent van harte welkom in de bibliotheken om te komen zoeken en lenen. Het dragen van een mondkapje, reserveren (gebruik mandje) en registreren bij binnenkomst zijn niet meer nodig.

Ook zijn de computerwerkplekken en leestafels weer te gebruiken, kun je een kopje koffie of thee drinken en zijn de toiletten geopend voor bezoekers.

Alleen registeren langer verblijf

Blijf je langer in de bibliotheek, bijvoorbeeld om achter een computer te werken of voor activiteiten, dan doen we nog wel een gezondheidscheck en vragen we om je gegevens voor de mogelijke uitvoering van bron- en contactonderzoek. Dit gaat om je naam, tijdstip van binnenkomst, telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens worden veertien dagen bewaard en worden daarna vernietigd.

Verder verzoeken we je om je aan het volgende te houden:

  • Houd 1.5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Blijf thuis bij klachten.
  • Vermijd te drukke plekken.
  • Leen en betaal zo mogelijk contactloos.

Lees alle maatregelen tegen verspreiding van corona

 

Openingstijden bibliotheken

Voor de bibliotheken gelden weer de reguliere openingstijden. Zie hiervoor de website van de betreffende bibliotheek.

Actuele openingstijden bibliotheken

 

Bereikbaarheid Klantenservice

Voor vragen is de klantenservice van de bibliotheken telefonisch of per mail bereikbaar.

Biblionet Drenthe

Voor bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.
t. Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur op nummer 088 012 8000.
e. klantenservice@biblionetdrenthe.nl

Bibliotheek DNK, Assen

t. Van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur op nummer 088 012 8888.
e. info@dnk.nl

Bibliotheek Emmen

t. Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur op nummer 0591 681444.
e. klantenservice@bibliotheekemmen.nl.

Bibliotheek Hoogeveen

t. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 0528 268131
e. secr@bibliotheekhoogeveen.nl

Doordat onze medewerkers thuis werken en wij veel vragen krijgen, kan het gebeuren dat de lijn vaker bezet is. Wij verzoeken je om in dat geval op een later moment terug te bellen. Wij vragen hiervoor je begrip.

Kantoor Biblionet Drenthe gesloten

Het kantoor van de provinciale ondersteuningsinstelling Biblionet Drenthe in Assen blijft voorlopig gesloten. Kantoormedewerkers werken thuis en zijn via de mail bereikbaar. Mailen kan ook naar secretariaat@biblionetdrenthe.nl.

De online bibliotheek is altijd open

Is je bibliotheek gesloten of heb je even geen zin of tijd om langs te komen, je kunt dag en nacht terecht in de online bibliotheek.

Naar de online bibliotheek