Verhalen over vriendschap

Welkom bij de verhalenwebsite van de bibliotheek. Of je nu een lezer bent of niet, verhalen kun je op veel manieren tot je nemen. Verhalen maken je rijker en brengen je even in een andere werkelijkheid. Hieronder vind je een pagina vol verhalen over VRIENDSCHAP.

Kijk en luister naar een mooi verhaal van een verhalenverteller, naar gedichten over vriendschap van Drentse schrijvers en naar het verhaal van een boswachter die vertelt over zijn vriendschap met de natuur in een gesprek met de 8-jarige Ilse. Voor de lezers zijn er persoonlijke boekentips te vinden over vriendschap, uiteraard allemaal te leen in de bibliotheek. Hoe het werkt? Heel eenvoudig, klik op een van de filmpjes en geniet van het verhaal!

Verhaal van de verhalenverteller

Verhaal van de verhalenverteller

Luister naar verhalenverteller Jeanet Landman. Hier vertelt ze het verhaal van De dankbare boom, een bijzonder verhaal over vriendschap.

Meer...

Vriendschap in het Drents

Vriendschap in het Drents

Over vriendschap zijn veel gedichten gemaakt, ook in de Drentse taal. In deze filmpjes lezen dichters hun eigen gedicht voor of een gedicht dat veel voor ze betekent.

Meer...

Het verhaal van de boswachter

Het verhaal van de boswachter

Voelt de boswachter een soort vriendschap met de natuur? Het 8-jarige interviewtalent Ilse vraagt hem in zijn mooie werkgebied het Balloërveld het hemd van het lijf.

Meer...

Puzzel mee over vriendschap

Puzzel mee over vriendschap

Los de rebus op en je krijgt een treffend citaat over vriendschap. Als je de oplossing vóór 23 augustus 2021 aan ons doorgeeft, maak je kans op een taart of een verrassingspakket!
Liever op papier? De rebus is ook op papier af te halen in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Meer...

Boekentips over Vriendschap

Boekentips over Vriendschap

Vier medewerkers van de bibliotheek delen hun favoriete boek over vriendschap. Lees de aanraders van Gonny, Marion, Dineke en Hennie. Door op het boek te klikken kom je terecht in de catalogus van de bibliotheek, waar je het boek meteen kunt reserveren als je dat wilt. Natuurlijk kun je dat ook gewoon in de bibliotheek doen.

Meer...

Deel deze pagina